Even voorstellen

 

Daarom ben ik overgestapt op bewegende beelden en heb ik een JVC GR-DVP9E video camera met bijpassend onderwaterhuis gekocht, waarop ik 2 onderwater videolampen van MB-Sub heb gemonteerd. Nu zie je het “stof” ook ècht bewegen. En ja, die opnamen moeten, als je weer thuis bent, gemonteerd worden op de computer tot een leuke film met een muziekje en eventueel commentaar erbij. Dat doe ik met twee programma’s, namelijk Pinnacle – Studio  (film montage) en Cool-Edit Pro 2.1 (geluid mixen)

Na een paar jaar met de JVC camera te hebben gewerkt, zie je toch, dat bepaalde beelden niet bevallen. De camera mist een bepaalde kwaliteit. Na lang en gedegen zoekwerk heb ik medio 2009 de JVC vervangen door een semi professionele Sony HVR-A1E met een onderwaterhuis van Silverfish. Het onderwaterhuis heeft een beeldscherm op de achterkant, zodat je goed en makkelijk ziet wat je filmt.

De accu van de video lampen wordt door MB-Sub ook voor een redelijke prijs vervangen door een nieuw model. Met een zelf bewerkt stukje RVS van 5 millimeter dik en RVS boutjes is alles stevig aan elkaar te monteren. Een neopreen manchet om het onderwaterhuis zorgt ervoor, dat het geheel onderwater zo licht is, dat het bijna zweeft.

Na een vakantie op Madeira blijkt de beeld kwaliteit echt prima (het lijkt wel TV) en nu kan ik weer een aantal jaren verder.

Ik ben Roel, geboren 9 december 1954, en m’n hele leven al gefascineerd door de onderwaterwereld. In 1993 kwam het er dan eindelijk van om te gaan leren duiken en inmiddels ben ik twee ster instructeur bij Duikteam Amphora in Amsterdam.

Wij trainen in zwembad De Meerkamp in Amstelveen en de lessen in het buiten-water worden veelal gegeven in De Vinkeveense Plassen. Onze vereniging is aangesloten bij de NOB (Nederlandse Onderwater-sport Bond), die op haar beurt weer gelieerd is aan de CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques)

 

 

Als je zo een paar jaar duikt tijdens vakanties in dat mooie heldere buitenlandse water, dan wil je graag vastleggen wat je gezien hebt. Je wilt het ook aan anderen laten zien. Dan begin je met fotograferen met een simpele camera. Op de meeste foto’s stond (mede als gevolg van de automatische flitser, denk ik) heel veel “stof” opgewaaid door duikvinnen en dergelijke. Dat stelde mij telkens weer teleur.