Historie

 

           

November 2017: O jee, al weer 4 jaar geleden, dat ik hier voor het laatst wat heb geschreven. De tijd vliegt en ik wordt oud voordat ik er erg in heb. De afgelopen jaren heb dus geen tijd gehad om me in de website te verdiepen en ik verwacht, dat dat de komende jaren niet veel zal veranderen. De avonden zijn kort en de weekenden goed gevuld met andere bezigheden. Jaarlijks wordt er wel een nieuwe onderwaterfilm geplaatst en dat is dan de gelegenheid om hier iets te schrijven. Maar ja, de films zijn wel geplaatst de afgelopen 4 jaar, maar niks geschreven, omdat er eigenlijks niks te melden valt. Misschien over weer 4 jaar, als ik gepensioneerd ben??

November 2013: Oeps, 't is wel heel lang geleden, dat hier wat geschreven is. Veel dingen gebeurd en gedaan: vooral voor de duikclub, vakantiefilms gemonteerd en wat andere dingen. Zou er deze winter dan wŤl wat van komen om deze site te moderniseren?

Juli 2012: Een kort filmpje geplaatst. Druk met andere dingen in huis.

Juni 2012: Het is alweer een half jaar geleden sinds ik wat aan deze site gedaan heb. Druk geweest met studie voor mijn werk en wat andere dingen, waardoor geen tijd overbleef om hier wat te doen. Ondertussen wel wat filmpjes geplaatst en een enkele PowerPoint bijgewerkt. Wellicht wordt de site in de komende winter geheel vernieuwd.

November 2011: De film van de onderwaterbeelden gemaakt tijdens de laatste vakantie op Terceira (De Azoren) is klaar en geplaatst. Op naar het volgende project.

September/Oktober 2011: De artiest van de muziek bij de promotiefilm van DuikTeam Amphora heeft toestemming gegeven om wat muziek kosteloos te gebruiken (we moeten wel even zijn naam vermelden natuurlijk!) Nu heeft de film muziek en een voice-over: helemaal geweldig. Snel geplaatst (ook bij YouTube) en nu is dat project weer klaar. Er blijken op deze site toch ook nog kleine foutjes te zijn en die zijn gecorrigeerd. Op naar het volgende project!!

Augustus 2011: De promotiefilm voor DuikTeam Amphora is zo goed als klaar. Het blijkt, dat de kosten voor het gebruik van de muziek erg duur zijn. We besluiten de film te voorzien van een "voice-over" in plaats van muziek. Iedereen is nu nog enthousiaster. Krijg ik nu weer wat tijd om deze site bij te werken?

Juli 2011: Inmiddels van provider gewisseld. Daardoor is het uitgaande signaal sterk verhoogd en is het mogelijk 'streaming' een film(pje) te kijken. Het heeft ook veel tijd gekost om in korte tijd alle inlogcodes en e-mailadressen van nieuwsbrieven aan te passen. Het monteren van de promotiefilm van de duikclub nadert nu ook de eindfase.

Februari 2011: Deze maand (na lange tijde) weer eens druk bezig geweest met m'n site. Er blijken wat links niet goed te lopen: die zijn hersteld. Tevens eindelijk de Films-pagina's maar eens gemaakt. Ook daar liepen de linkjes niet goed, dus maar een aparte map ervoor aangelegd en de betreffende bestanden ook daar in geplaatst. Nu met die twee nieuwe harde schijven in de server is er toch ruimte genoeg (2TB) De "Familie-pagina" is verwijderd. De bestanden zijn natuurlijk wŤl bewaard. En als laatste is de naamswijziging van www.amphoortje.tk naar www.roeleman.nl in gang gezet. Een paar gif-bestandjes gemaakt voor op de site en in mijn e-mail handtekening om de naamswijziging aan te kondigen.

Januari 2011: Na de vakantie in November 2010 naar La Palma moest natuurlijk eerst de vakantiefilm gemaakt worden. Begin februari is de onderwaterfilm bijna klaar. Kortgeleden de pagina en filmbestanden van de duikclub [knop DTAmphora] op deze site weer aangepast. Dat is nu weer up-to-date. De site van de duikclub vergt veel tijd, omdat het "Smoelenboek" daar nu gestalte heeft gekregen.

September 2010: De laatste dagen is er weer wat tijd om te werken aan deze site. Sinds de laatste notitie is er heel wat gebeurd. Chronologisch: studie voor m'n werk, vakantie, opknappen en herinrichten van m'n huis na een waterschade, vakantiefilm maken, het verhelpen van de mega-fout in een update van McAfee (ik dacht dat het aan mijn PC lag), nieuwe website voor de club gemaakt, wat perikelen omtrent de club en mijn instructeurschap, aanvullende opleiding om instructeur te kunnen blijven na juli 2011, het overlijden van mijn kat en als gevolg daarvan het opknappen van de kamer die hij in gebruik had. Nu kunnen er weer (nieuwe) filmpjes op deze site gezet worden en kan ik andere pagina's verder afmaken.

Mei 2009: De laatste tijd veel problemen gehad met de PC en de netwerkverbinding; het is nog steeds niet optimaal. Er zal binnenkort wel weer opnieuw een "Format C" moeten worden uitgevoerd. Er komt af en toe een leuk filmpje binnen en dat wordt geplaatst. Daarnaast ook aan de studie voor het werk, dus veel tijd voor de leuke dingen des levens blijft er niet over.

September 2008: Erg druk geweest met de (afgeschermde) pagina van DuikTeam Amphora. Het afschermen kostte heel wat tijd; evenals de beveiliging van de site van de club. Alle films op mijn site wilde ik graag in drie formaten beschikbaar hebben (DVD, RealPlayer en WMV) Verder zijn er alleen leuke korte filmpjes toegevoegd. Nu op vakantie naar Madeira met m'n nieuwe (semi-professionele) video-camera en onderwaterhuis.

Januari 2008: Het is er dan toch van gekomen: ik heb een nieuwe (hele snelle) machine gekocht en de oude draait nu als server. De site is dus 24/7 bereikbaar en de opslag van allerlei bestanden kan daar plaatsvinden. Nou ja, de nieuwe machine heeft ook 1 TerraBite aan opslag capaciteit, dus daar kan ik voorlopig ook mee vooruit.

September - December 2007: Heel weinig ontwikkelingen van de site. Uitzondering daarop is, dat ik na ongeveer een jaar zoeken eindelijk heb uitgevonden hoe je de schuifbalk van de pagina's in de door jouw gewenste kleur kan krijgen. Omdat het gastenboek op een externe server draait, blijft daar de balk in de standaard grijze kleur van Windows.

Juli en Augustus 2007: In Juli op vakantie geweest naar de Azoren en dan dus druk bezig met het maken van de vakantiefilm. Echter toch de site weer verbeterd door ook de pagina "korte filmpjes" (in beide talen) om te bouwen naar een "tabel", waardoor alle ikoontjes van de filmpjes telkens op de juiste plaats staan. En natuurlijk zijn er weer wat filmpjes bij gekomen.

Juni 2007: Omdat ik een vierde filmpje ontving met grappige beelden van katten, heb ik nu een aparte pagina toegevoegd voor filmpjes met katten. Indeling van de pagina d.m.v. een tabel en dan krijg je een mooie verdeling van de icoontjes over de pagina.

April, Mei 2007: Weinig nieuws te melden. Er komen af en toe wat leuke korte filmpjes bij. Druk bezig geweest met het 'editen' van de film van onze vakantie in Spanje vorig jaar, die nu op het afgeschermde familiedeel van de site is geplaatst.

Februari en Maart 2007: Eerst begin Februari de harde C-schijf van mijn computer (laten) vervangen, alsmede een (tweede) DVD-lezer, snellere processor en uitbreiding van het werkgeheugen (mijn film bewerkingsprogramma heeft veel capaciteit nodig) waarna ik eerst weer Windows-XP kon installeren en alle andere gebruikte programma's. Toen kwam ook de huwelijksdag van DaniŽl en Corina, waar ik gefilmd heb en -je snapt het al- die film moest gemonteerd worden en daar gaat nu eenmaal veel tijd in zitten. Nu de film klaar is, kan de site aangepast worden, zodat de familie de bestanden kan downloaden.

December 2006 en Januari 2007: Niet veel nieuws te melden. Ben meer bezig met de site van DuikTeam Amphora, dan met deze site. Maar er is ook weinig aan deze site bij te bouwen met uitzondering van zo af en toe eens een filmpje toevoegen, wat mij per e-mail bereikt.

November 2006: Er is niet zo heel veel meer te doen. Het loopt allemaal. Er komen wat nieuwe PowerPoints bij, die ik bewerk. En de pagina van de PowerPoints heeft vanaf het begin niet "lekker" gewerkt. Daarom heb ik er maar een schema van gemaakt. Elk plaatje staat nu precies op zijn plaats.

Oktober 2006: Het Engelstalige gedeelte van de site is nagekeken door een familielid, die in het verre verleden Engelse literatuur heeft gestudeerd (dank je wel, Ellie)  Zij weet uiteraard veel meer van de Engelse taal dan ik en er zijn best wel wat schoonheidsfoutjes. Die zijn in een half uurtje hersteld. Het aantal "hits" staat inmiddels op ruim 660 en dat verbaast mij eigenlijk best wel. De site blijkt dus redelijk bezocht te worden of komt dit doordat ik zelf telkens test hoe de bezoeker de site ziet? Er zijn een paar leuke korte filmpjes bijgekomen en het maken van de nieuwe website voor DuikTeam Amphora heeft het merendeel van mijn tijd in de afgelopen weken in beslag genomen: hierdoor heb ik amper aandacht aan mijn eigen site kunnen geven.

September 2006: De site wordt nu uitgebreid met een Engelstalige versie. Er moet dus een nieuwe indexpagina komen, die de site splitst en alle andere pagina's moeten worden vertaald. De foto's moeten ook opnieuw van (Engels talige) tekst worden voorzien en dus eigenlijk opnieuw worden samengesteld. Dat is al met al veel werk en het zal wel even duren voor dat klaar is. Het wordt nu heel goed oppassen, dat ik niet de verkeerde link en/of pagina aanpas.

Augustus 2006: Door een opmerking van een kennis over websites in het algemeen kom ik op het idee om de lay-out van de site aan te passen. Nu blijven de navigatieknoppen, het welkomstscherm en de voettekst permanent in beeld. Bij dit nieuwe ontwerp stuit ik ook op de mogelijkheid om doorlopend een stukje muziek mee te sturen. De site wordt hierdoor -denk ik- wat minder "statisch". Het kost wel veel tijd om een leuk stukje muziek te vinden en zodanig aan te passen, dat het doorlopend gespeeld kan worden zonder dat de luisteraar daar wat van merkt. Van een vriend heb ik informatie gekregen om de site wat beter gevonden te laten worden door zoekmachines; wat meer "hits" te genereren: nu het resultaat maar afwachten.

Mei 2006: Deze maand weinig nieuwe ontwikkelingen. Het aantal kleine filmpjes en PowerPoint presentaties neemt daarentegen gestaag toe.

April 2006: Door de grote hoeveelheid leuke en korte filmpjes heeft die pagina nu een vervolg pagina gekregen. Tevens kom ik erachter, dat het voor de historie beter is om de meest recente aanpassingen bovenaan de Historie-pagina te vermelden. Met wat knippen en plakken is dat zo gebeurd. Het bezoekersaantal is inmiddels gestegen tot bijna 200 !!

Maart 2006: Het aantal bezoekers neemt toe (na een week al meer dan 100) en de reacties zijn erg positief. "Het ziet erg echt professioneel uit en de links lopen goed en duidelijk". Inmiddels ben ik bezig met het toevoegen van korte, leuke filmpjes, waarvan sommige educatief zijn voor de duiksport. Er komt dus een achtste pagina bij. De bereikbaarheid blijft ook goed, dus het opnieuw installeren van het programma IIS was nuttig. Er zijn nu ook knoppen gemaakt voor e-mail naar info@amphoortje.tk en roel@amphoortje.tk   Ik heb nog heel wat foto's opgeslagen van (oude) Power Point Presentaties, die ik via e-mail als bijlage ontvangen heb. Ze zijn nu in verschillende categorieŽn te zien als webalbum.

Maart 2006: Op een vrije zaterdag in februari begonnen met een geheel nieuw ontwerp van de lay-out. In kolommen voor de leesbaarheid en dan maar gelijk op basis van FrontPage. Dat is wel even wennen, maar er is veel meer mogelijk. Zoals het vrij eenvoudig toevoegen van een bezoekersteller, een gastenboek en een lichtkrant. De bereikbaarheid bleek op te lossen door het opnieuw installeren van het (Windows XP Pro) besturingsprogramma IIS

Februari 2006: De film over de duikvakantie met DTA is af en de film over de Nettentraining eind Januari  kan ook op de site geplaatst worden. Tevens krijg ik bericht, dat de site niet te benaderen is.

Januari 2006: Een vriend heeft de site nu omgebouwd van Word naar FrontPage, echter met de oude lay-out. Het aantal films stijgt.

December 2005: Er komen steeds meer Gadgets bij en het aantal fotoís (webalbums) ontwikkelt snel.

November 2005: Eerste ontwerp als Word-document op voorspraak van een goede kennis. Dat werkt heel goed (en ik vind het heel leuk)